DR.C.TUNA ANTI-AGING LINIJA.

јул 07, 2018

Pozdrav.  Danas pričamo O Dr.C.Tuna Anti-Aging liniji nege kože lica.



Čim  je  izašla  serija, ja  sam  naravno, kupila  celu  i probala.
 Pa  konacno došlo vreme  da  vam napišem moje lične utiske, kao i uvek  ovde na mom blogu.

Pa da krenemo redom.





Kao što ste  videli  na slici gore-pakovanje izgleda  super.
Kao i sve devojčice i ja volim lepo...belo čisto sa zlatnim ivicama.

Plastika bele i zlatne  boje. Divna kombinacija koja privlači.

I konačno imamo celokupnu negu kože lica jedne serije.


Pa da vidimo čime je ona  posebna  i šta  sve  kriju u sebi ove  divne teglice.

Aktovne supstance su: alge Laminaria Digitata i Furcellaria Lumbricalis. A?

Znate šta je to?  Ne! Nisam ni ja! Ali eto malo istaživanje i prenosim sve vam.


Tradicionalna klasifikacija algi zasnovana je na boji njihovog talusa, pa su na osnovu toga razvrstane u sledeće glavne grupe: crvene (Rodophyta), mrke (Pheophyta), zelene (Chlorophyta) i plavo-zelene (Cyanophyta). Crvene i mrke alge imaju najveći značaj u kozmetičkoj industriji( upravo te imamo u ovoj serij). U formulacijama kozmetičkih proizvoda uglavnom se nalaze tečni ekstrakti algi.   Ekstrakcija omogućava izolovanje najvećeg broja aktivnih sastojaka: vitamina, proteina, minerala, lipida, pigmenta i drugih. Pod opštim INCI nazivom „Algae Extract” moguće je naći širok opseg ekstrakata iz različitih vrsta (makro- i mikro-) algi. Ovi ekstrakti se upotrebljavaju u kozmetičkim proizvodima za vlaženje kože, anti-age proizvodima, za smanjenje crvenila kože lica, za tretiranje delova tela sa celulitom, kao i za zaštitu od UV zračenja. Najznačajniji sastojci iz crvenih algi su: agar, karagen, fikobiliproteini. Naša serija ima sodium carrageenan i Laminaria digitata extract!! Dugo sam prevodila sve sastojci i našla.

Da  vidimo  čudo prirode :

 *Laminaria Digitata


(slika sa  interneta)

A  to je morska alga vrlo bogata vitaminom A, E, C i B, amino kiselinama i jodom. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu  stimuliše vezivanje kiseonika u ćelijama.     Ima ulogu u revitalizaciji i remineralizaciji zbog visokog sadržaja proteina, mikroelemenata i vitamina. Ove komponente deluju sinergistički sa unutrašnjim snagama zaduženim za vitalnost zdrav izglad kože. 

* Furcellaria Lumbricalis 




(slika sa interneta)

Najznačajnija jedinjenja, koja se dobijaju iz mrkih algi, a ulaze u sastav kozmetičkih proizvoda su: alginati, fukoidani, florotanini i fukoksantin. Najčešće vrste mrkih algi, koje se koriste za dobijanje kozmetičkih sirovina su Saccharina longicruris, Fucus vesiculosus, Laminaria digitata, Pelvetia canaliculata i Undaria pinnatifida.  U kozmetičkim proizvodima se najčešće koristi natrijum alginat (INCI: Algin). U maskama za lice, gelovima za kosu i šamponima, natrijum alginat se koristi u koncentraciji 2-6%, a u pastama za zube 0,5-1%. Alginati  povećavaju količinu vode u koži i tako imaju uticaj na njenu hidrataciju.

Jao  koliko svega  nisam znala o algama.
Sad  krećemo u našu seriju. Da  vidite  šta  je zapravo spremio Farmasi  Cosmetics za vas.


*Gel za umivanje lica. Anti-aging gel za ciscenja lica.



Tuba od 100ml, bele boje sa zlatnim poklopcem.

Naravno folija sigurnosti, što znači da vi, upravo  vi otvarate ovaj gel po prvi put.




Rok trajanja od  momenta  prvog  otvaranja je 12mes, kao što vidite na slici gore. Ovo se odnosi na sve proizvode serije.
Providni gel, divnog mirisa, potrebno ga vrlo mala kaplica, lepo se peni i delikatno čisti kožu, priprema za sledeće korake nege.



*Anti-aging serum za lice.




Praktično pakovanje sa pumpicom, koja omogućava da uzimate malu količinu seruma, koja  je dovoljna za jedno nanošejne.

Sam serum je providan i vrlo lagane strukture, lako se razmazuje po licu i vrlo brzo se  upija. Divno miriše.




ja  lično ga koristim samo uveče i ništa  preko njega, ostavim da deluje, nanosim na celo lice i naravno vrat  i liniju dekolte. Gramaža je  15ml. več  sam istrošila  jedan serum.


*Anti-aging moisturizer.



Još  jedan bitan korak u nezi kože.
Koristim ga  ujutru. Ima  laganu strukturu i lako se nanosi, nežni lagani miris, posle  sebe ostavlja lep osećaj vlage na koži. Praktična pumpica.





Super  je kao podloga za puder, i pored  tog  što ja lično koristim  CC i BB kreme, a ne  pudere i u toku dana  nemam osećaj zategnutog  suvog  lica, a koža mi inače mešovitog tipa, masna t-zona  i suve  obraze.

*krema za područje oko očiju.

Jedna  adekvatna nega  za najosetlivij deo  na našem licu, koji prvi izda  naše  godine.




Zadatak ovog malog  čuda da neguje i regeneriše  područje oko očiju, da se bori sa  borama  i uklanja znakove umora. 
Kako ? Formira tanki nevidlivi film i tim smanjuje kesice ispod očiju i čini bore manje vidlivim. Lagane strukture  lako se raspodeli po koži, bele  boje i divnog nežnog  mirisa.





Sve  u svemu, ja  sam iskoristila  već po jedno pakovanje od  svakog  proizvoda, zadovoljna  sam efektom. I toplo preporučujem našu liniju.
Koža nikad nije imala toliko lep osećaj vlage. Tokom celog dana lepa na dodir i nema osećaj zategnutosti. Ponosna sam da Farmasi  ima jednu takvu kolekciju nege lica, kad pogledate ove sve sastojci u drugim brendovima, naša cena je više nego dobra. I kad  pričamo o vodi i licu, mnogo bitan faktor  da koristite proizvode koje će da zadržavaju vlagu u koži. I masna koža zna da  bude  digidrirana, a  da ne pričamo o suvoj. I digidrirana koža brzo stari, gubi elastin i izdaje naš uzrast. Zaključak- više vode  unositi u telo i naravno adekvatna nega  kože.



Bitno je da  ona  nema uzrastno ograničejne, nije klasičan anti-age, nego ako imate  prve priznake da  koža krenula da stari, ili da je degidrirana, onda je pravo vreme da  krenete sa  negom. 

Mnogo lakše  kožu održavati mladom i zdravo, nego posle  juriti kad  već  sve procese  starenja  se pokrenu, i fizičke  kasno se mackati.

Znači glavno krenuti na vreme sa  adekvatnom negom. 
Ako vas  zanima kupovina  pitajte ovde.

Hvala što ste čitali do kraja.

Vidimo se uskoro sa  još  noviteta, koje  več lepo probam i jedva  čekam da podelim svoje iskustvo sa vama.

























You Might Also Like

0 коментара

Popularni postovi

Translate