DR.C.TUNA GLAY AND TEA TREE OIL MASK. MASKA ZA LICE S BELOM GLINOM I ULJEM CAJEVCA od FARMASI KOZMETIKE.

јануар 09, 2018

 Dr.C. Tuna clay mask. Maska za lice s belom glinom i uljem čajevca od Farmasi kozmetike.




Pozdrav.  Danas pričamo o Dr.C. Tuna clay mask. Maska za lice s belom glinom i uljem čajevca. Još jednom novitetu u serij proizvoda sa oznakom Dr.C.Tuna.  za negu kože lica.  A  serija Dr.C.Tuna poznata svojm bezprekoronim sastavom i kvalitetom.  


I uz novu Dr.C.Tuna Black Mask dobijamo prfektan par za negu kože lica. 

Pa idemo polako.


Moj primerak te maske  je  stigao i već isproban, pa jedva čekam da podelim sa vama moje utiske.
Što se tiče  samog pakovanja, a   mi  žene volimo sitnice i uživamo i u pakovanju naših omiljenih proizvoda. Zeleno- silver  kutija mi se svidela  na prvi pogled.  Dizajn je za 10+.

Pa polako šta  imamo dalje?

naravno najbitnij deo..
SASTAV.
Obratite pažnju na sliku dole.





 Prvi i osnovni  sastojak je  bela glina. KAOLIN.
 Malo ćemo da se fokusiramo, zašto je to dobar i bitan sastojak.
Mislim maska od  gline logično da je glina glavni sastavni deo. Jeste, kad  u pitanju maska  od  Farmasi kosmetike, pogledajte vašu  bilo koju masku, bilo kog  drugog  brenda  da li  glina  kao sastojak stoj na 1 mestu? 

Zašto glina,  bela  glina dobra  za našu kožu.??

Bela  glina se može naći i pod sledećim imenima: kaolinit, kaolin, kineska glina. Glavna komponenta bele gline je mineral kaolinit. Ovaj mineral se može iskopati na skoro celoj planeti. Čist  kaolinit je svetlo bele  boje,  mada kaolinska glina  često sadrži  aluminijum, silicijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, nikl i druge metale.

Maleni kristali minerala gline imaju sposobnost da na sebe vežu organske molekule, masnoće i metaboličke otpadne produkte. Upijajući ih u sebe, glina istovremeno otpušta oligoelemente (metale poput cinka, gvožđa, mangana...) i time poboljšava metabolizam kože (ili celog tela, kada se uzimaju oralno).

                                                       (slika sa interneta)



Uopšteno govoreći, što je svetlija i belija , to je kvalitetnija i korisnija- Naša je bele  boje  totalno.

(slika sa interneta)



Glavna funkcija gline je   izvlačenje toksina iz kože.

Maskama od gline izvlačimo štetne materije iz kože, uključujući i višak masnoće, dajemo koži vredne minerale, nežno odstranjujemo sloj mrtvih ćelija kože (blagi piling), čistimo pore kože.
Bela glina (kaolin), pogodna je za vrlo osetljivu kožu. To je pročišćena glina koja se i najviše koristi u farmaciji. Ima veliku moću upijanja i vrlo fine čestice, nežne poput pudera. U principu, kaolin se nekada dodavao u pudere zbog dobre moći upijanja i apsorpcije.
Budući da je nježna i blaga pogodna je za osjetljivu i suhu kožu bez negativnih posljedica.


Antibakterijsko delovanje, sposobnost čišćenja i isušivanja kože koju glina ima, iskorišćeni su za potrebe lečenja akni i bubuljica.
Ali sem gline u masci imamo i ulje čajevca.
A  o blagotvornom dejstvu  ulja čajevca  svi smo čuli više  puta, pa  i to je jedan  bitan sastojak naše maske.

                                                                               (slika sa interneta)

Čajevac-(Melaleuca alternifolia) je lekovita biljka,

koja se koristi za  mnoge  zdravstvene tegobe. Potvrdzeno je da eterično ulje poseduje antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstva.

Sve u svemu super  kombinacija za negu vaše kože  najčistija bela  glina i ulje čajevca. Naravno  kao i uvek sve  moguće podtvrde kvaliteta.

GMP sertifikat, potvrda  da se ne testira na  životinjama.


I  uvek zaštitna  folija koja  nam garantuje  da smo prvi koj otvaramo taj proizvod.


Prirodno bela boja maske, sa prilićno  jakim mirisem čajevca.



Guste  strukture, lako se nanosi na kožu, brzo se suši  i stvara osećaj zategnutosti kože.

Masku nanosite jednom do dva puta nedeljno pre tuširanja u tankom sloju. Važno je baš tada stavljati, jer je tuširanje najdelotvorniji način da se isperu sitne čestice gline iz kože. Pre nanošenja maske nemojte lice prati sapunima i sredstvima koja se pene, već samo toplom vodom. Ukoliko imate šminku, skinite je . Nanestie masku u debljem sloju (ali ne predebelom). Ostavite da se osuši na licu, a zatim je uklonite pod mlazom vode uz blago trljanje. Nežno trljanje maske na licu istovremeno je i blagi piling za kožu.
Nemojte odmah posle tuširanja nanositi losione i kreme (osim ako vam koža nije izrazito suva). Pustite kožu da “diše” barem nekoliko sati. Kod masne kože, zna se dogoditi da maska naglo podstakne lučenje masnoće, pa će za nekoliko sati lice biti sjajno. To je sasvim normalno, i pokazatelj da glina izvlači masnoće iz kože.


  Maska je lično mnoju oprobana  i ovaj video je  dokaz tome.




uživajte u pregledu.

Ako vas zanima kupovina  pitajte  ovde

Hvala što ste čitali.

Pozdrav.





You Might Also Like

0 коментара

Popularni postovi

Translate